Προσφορές
DATHD
Ψηφιακές επίγειες κεραίες
TELEVES DAT HD
Κατηγορίες Προϊόντων
Ενδιαφέροντα άρθρα

Switch off της Αθήνας

Α. IKUΤER & IKUMOD: συνθέσεις για ξενοδοχεία με αναλογικές (ή MPEG2) τηλεοράσεις.

1. IKUΤER (IKUsi for TERrestrial). Πλήρεις συνθέσεις που αφορούν έτοιμες λύσεις για ξενοδοχεία και άλλα μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα, τα οποία διαθέτουν αναλογικές ή MPEG2 τηλεοράσεις. Δέχονται στην είσοδο τους επίγεια ψηφιακά κανάλια DVB-T (streams) σε MPEG2, MPEG4, H.264 & HD και παρέχουν στην έξοδο τους άριστα διαμορφωμένο αναλογικό σήμα VSB, κατάλληλο για να παίζει με άψογη εικόμα από τις αναλογικές (ή MPEG2) τηλεοράσεις. Οι βασικές μονάδες THF-011 είναι κορυφαίας ποιότητας στην ClassA επαγγελματικές μονάδες λήψης MPEG4 & διαμόρφωσης, με άριστη απομόνωση από τις διπλανές συχνότητες και μπορούν να ρυθμιστούν σε συνεχόμενα κανάλια και στην είσοδο και στην έξοδο. Διατίθενται σε 7 παραλλαγές όσο αφορά τον αριθμό τον παρεχόμενων στην έξοδο αναλογικών καναλιών με συνδυασμό των οποίων καλύπτονται και οι όποιες άλλες ανάγκες για διαφορετικό αριθμό καναλιών. Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει όλες τις μονάδες που απαιτούνται, όσα τροφοδοτικά & βάσεις χρειάζονται. Όπου υπάρχει Α στο τέλος του μοντέλου, περιλαμβάνεται και ο τελικός ενισχυτής/combiner HPA-125 με έξοδο 125 dbμV.

2. IKUMOD-M (IKUsi MODulators). Πλήρεις συνθέσεις που αφορούν έτοιμες λύσεις για ξενοδοχεία, τα οποία διαθέτουν αναλογικές ή MPEG2 τηλεοράσεις. Δέχονται στην είσοδο τους σήματα Video/Audio και παρέχουν στην έξοδο τους άριστα διαμορφωμένο αναλογικό σήμα VSB, κατάλληλο για να παίζει με άψογη εικόμα από τις αναλογικές (ή MPEG2) τηλεοράσεις. Οι βασικές μονάδες MCP-801 είναι κορυφαίας ποιότητας διπλές επαγγελματικές μονάδες διαμόρφωσης ClassA με άριστη απομόνωση από τις διπλανές συχνότητες και μπορούν να ρυθμιστούν στην έξοδο τους σε συνεχόμενα κανάλια. Διατίθενται σε 7 παραλλαγές όσο αφορά τον αριθμό τον παρεχόμενων στην έξοδο αναλογικών καναλιών με συνδυασμό των οποίων καλύπτονται και οι όποιες άλλες ανάγκες για διαφορετικό αριθμό καναλιών. Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει όλες τις μονάδες που απαιτούνται, όσα τροφοδοτικά & βάσεις χρειάζονται. Όπου υπάρχει Α στο τέλος του μοντέλου, περιλαμβάνεται και ο τελικός ενισχυτής/combiner HPA-125 με έξοδο 125 dbμV. Δεν περιλαμβάνονται οι επιγειοι ψηφιακοί δέκτες που θα τροφοδοτήσουν τις εισόδους των διαμορφωτών.

3. IKUMOD-S (IKUsi MODulators). Πλήρεις συνθέσεις που αφορούν έτοιμες λύσεις για ξενοδοχεία, τα οποία διαθέτουν αναλογικές ή MPEG2 τηλεοράσεις. Δέχονται στην είσοδο τους σήματα Video/Audio και παρέχουν στην έξοδο τους άριστα διαμορφωμένο αναλογικό σήμα DSB, κατάλληλο για να παίζει με άψογη εικόμα από τις αναλογικές (ή MPEG2) τηλεοράσεις. Οι βασικές μονάδες SZB-400 είναι υψηλής ποιότητας επαγγελματικές μονάδες διαμόρφωσης της σειράς SZB με ικανοποιητική απομόνωση από τις διπλανές συχνότητες και στην έξοδο τους πρέπει να ρυθμιστούν σε μη συνεχόμενα κανάλια. Διατίθενται σε 7 παραλλαγές όσο αφορά τον αριθμό τον παρεχόμενων στην έξοδο αναλογικών καναλιών με συνδυασμό των οποίων καλύπτονται και οι όποιες άλλες ανάγκες για διαφορετικό αριθμό καναλιών. Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει όλες τις μονάδες που απαιτούνται, όσα τροφοδοτικά & βάσεις χρειάζονται. Δεν περιλαμβάνονται οι επιγειοι ψηφιακοί δέκτες που θα τροφοδοτήσουν τις εισόδους των διαμορφωτών.

Ψηφιακή μετάβαση

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για την τηλεόραση και η πρώτη σοβαρή εξέλιξη από τη γέννηση της πριν από 70 χρόνια, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα εικόνας, νέες δυνατότητες (HD, 3D, EPG κλπ), αλλά και οικονομία στη χρήση του φάσματος.


Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην κορύφωση αυτής της ψηφιακής μετάβασης, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί με το κλείσιμο όλων των αναλογικών πομπών στη χώρα μέχρι 30/6/2013 το αργότερο.

 
 
   HomeΔορυφορικά και επίγεια συστήματαΕπίγεια λήψη Επίγεια λήψη για ξενοδοχεία

ΚΑΝΑΛΙΑ DIGEA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Επίγεια λήψη για ξενοδοχεία
Switch off αναλογικής TV

Αναλογικό σήμα... τέλος !


Με την έλευση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας DIGEA και με την επερχόμενη διακοπή των αναλογικών καναλιών στην Αττική νέα προϊόντα για ξενοδοχεία ήρθαν να προστεθούν στην ήδη ευρεία γκάμα μας.

Επαγγελματικές λύσεις - πακέτα για ξενοδοχεία και ψηφιακούς αναμεταδότες

Switch off αναλογικών καναλιών TV. Λύσεις για ξενοδοχεία με αναλογικές τηλεοράσεις: διαθέσιμες επιλογές

ψηφιακα καναλια για ξενοδοχειαΤο switch off αναλογικής TV γίνετε σε όλη την επικράτεια, στην οποία υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και το θέμα αυτό γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο. Ακόμα πιο επίκαιρο γίνεται από το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία με αναλογικές τηλεοράσεις, την επόμενη μέρα του switch off (για την Αθήνα στις 6/6/2012), όλες οι τηλεοράσεις στα δωμάτια τους θα δείχνουν μόνο … χιόνια.
Το ερώτημα σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξενοδοχεία, μια που η τρέχουσα οικονομική κρίση στενεύει τους προϋπολογισμούς – ιδιαίτερα σε λίγων αστέρων και μεσαίας δυναμικότητας ξενοδοχεία. Θεωρητικά η απάντηση είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε “πατέντες” με οικιακό εξοπλισμό σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις, όμως η πραγματική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα μας υποχρεώνει να δούμε και αυτές τις εναλλακτικές λύσεις για μικρά ξενοδοχεία, σημειώνοντας ταυτόχρονα τα υπερ και τα κατά της κάθε λύσης, όπως και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε λοιπόν 4 ξεχωριστές λύσεις με την ανάλογη διαβάθμιση κοστολογίου και οι επιλογές που έχουν τα ξενοδοχεία είναι οι εξής:

  1. Χρησιμοποιούν επαγγελματικές μονάδες σαν την επαγγελματική IKUSI ClassA HeadEndμονάδα THF-011 της ClassA και μετατρέπουν τα ψηφιακά MPEG4 σήματα σε αναλογικά, ώστε να μπορούν να τα λάβουν οι αναλογικές τηλεοράσεις του ξενοδοχείου. εγκατασταση για ξενοδοχειαΣυνήθως χρειάζονται 10-15 μονάδες για να καλύψουν όλα τα ενδιαφέροντα κανάλια και τα πακέτα IKUTER εξυπηρετούν αυτό ακριβώς το σκοπό συρρικνώνοντας ταυτόχρονα το κοστολόγιο.

  2. Αν ο προϋπολογισμός του ξενοδοχείου είναι περιορισμένος, η εναλλακτική λύση είναι επίγειοι δέκτες στην καλύτερη δυνατή ποιότητα και VSB επαγγελματικές μονάδες διαμόρφωσης. Σε επαγγελματικές μονάδες με υψηλές προδιαγραφές οι διπλοί επαγγελματικοί διαμορφωτές MCP-801 της ClassA προσφέρουν το χαμηλότερο κόστος ανά κανάλι. Και εδώ τα πακέτα IKUMOD-M εξυπηρετούν αυτό ακριβώς το σκοπό συρρικνώνοντας πολύ το κοστολόγιο σε σχέση με την αγορά ξεχωριστών μονάδων μια-μια.

  3. Αν ο προϋπολογισμός του ξενοδοχείου είναι πολύ περιορισμένος, η εναλλακτική λύση είναι επίγειοι δέκτες στην καλύτερη δυνατή ποιότητα και DSB ημιεπαγγελματικές μονάδες διαμόρφωσης. Οι διαμορφωτές SZB-400 της σειράς SZB προσφέρουν το χαμηλότερο κόστος ανά κανάλι σε επαγγελματικές μονάδες με ικανοποιητικές προδιαγραφές. Και εδώ τα πακέτα IKUMOD-S εξυπηρετούν αυτό ακριβώς το σκοπό συρρικνώνοντας ταυτόχρονα το κοστολόγιο.

  4. Αν ο προϋπολογισμός του ξενοδοχείου είναι σχεδόν ανύπαρκτος, η μόνη λύση που απομένει είναι η χρήση φθηνών επίγειων δεκτών, ανεξάρτητα από ποιότητα/αξιοπιστία, με μόνο κριτήριο την τιμή και οικιακών διαμορφωτών DSB που έχουν πολύ χαμηλό κόστος. Εδώ ταιριάζει ο οικιακός διαμορφωτής MAW-200 της IKUSI, ο οποίος παρά το χαμηλό κόστος, προσφέρει εξαιρετικά (για το επίπεδο τιμής) χαρακτηριστικά και αξιοπιστία και είναι ότι πρέπει για τις ανάγκες των μικρών ξενοδοχείων, μια που έτσι και αλλιώς θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 διαμορφωτές για τα σημαντικότερα επίγεια κανάλια.

Από τις 4 λύσεις που αναφέρονται παραπάνω, πλήρως αποδεκτή είναι μόνο η πρώτη. Προσφέρει άψογα χαρακτηριστικά σε όλα τα επίπεδα επεξεργασίας του σήματος, υψηλότατη αξιοπιστία και καταλαμβάνει τον ελάχιστο δυνατό χώρο στο rack 19” ή στον τοίχο του control room του ξενοδοχείου. επαγγελματικος εξοπλησμός για ξενοδοχειαΔεν απαιτεί κανένα καλώδιο για εσωτερικές συνδεσμολογίες μόνο το καλώδιο εισόδου από την κεραία και το καλώδιο εξόδου προς τη διανομή. Είναι η ιδανική λύση για κάθε επαγγελματική εγκατάσταση.

Η 4η λύση είναι μάλλον απαράδεκτη για ένα επαγγελματικό χώρο, μια που περιλαμβάνει μόνο οικιακές συσκευές, όμως δεν μπορούμε παρά να την αναφέρουμε γνωρίζοντας ότι στο μέσο της οικονομικής κρίσης θα υπάρξουν πολύ μικρά ξενοδοχεία χαμηλής κατηγορίας ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, που αντικειμενικά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για μια ποιοτικότερη λύση.

Θα πρέπει να προσέξουμε από πριν ότι για μια εγκατάσταση πχ 10 καναλιών απαιτούνται 10 καλώδια εισόδου, διακλαδωτές 1 -> 10 και προενισχυτής κεραίας πριν τους διακλαδωτές, ενώ για την σύνδεση με τους διαμορφωτές απαιτούνται 10 ζεύγη καλωδίων A/V.
Αντίστοιχα απαιτούνται αρκετά καλώδια στις εξόδους των διαμορφωτών, οπότε είναι φανερό ότι η χωροταξική διευθέτηση όλων των παραπάνω, μαζί με την εξασφάλιση επαρκούς αερισμού, απαιτεί μια σειρά πρόσθετες εργασίες (ραφάκια κλπ), μαζί με την ομαδοποίηση/ταξινόμηση όλων αυτών των καλωδίων, ώστε να μπορεί να βρεθεί μια άκρη στις βλάβες που θα ακολουθήσουν.
Στο σημείο αυτό απλά θα αναφέρουμε ότι η εμπειρία από τα προηγούμενα switch off μας έχει δείξει ότι σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία που επέλεξαν μια τέτοια λύση, λίγους μήνες μετά ξήλωσαν τον οικιακό εξοπλισμό και εγκατέστησαν επαγγελματικό εξοπλισμό.

Όσο καλούς οικιακούς δέκτες και διαμορφωτές να επιλέξουμε, δεν παύουν να είναι οικιακές συσκευές κατασκευασμένες για να λειτουργούν λίγες ώρες την ημέρα και όχι 24 ώρες για 365 μέρες το χρόνο.

Η 2η και η 3η λύση είναι (εν μέσω οικονομικής κρίσης) μερικώς αποδεκτές λύσεις, απλά επειδή στη σύνθεση τους περιλαμβάνουν και οικιακούς δέκτες για την αποδιαμόρφωση των σημάτων. Δηλαδή παραμένουν τα ζητήματα, αξιοπιστίας, καλωδιώσεων και χωροταξικής διευθέτησης όλων των παραπάνω μόνο όσο αφορούν τους δέκτες. Στο τμήμα της διαμόρφωσης το οποίο είναι και το σημαντικότερο δεν θα έχουμε φυσικά τέτοια ζητήματα, μια που πρόκειται για επαγγελματικό εξοπλισμό. Οι διαφορές μεταξύ των δύο λύσεων πέρα από την τιμή, έχουν να κάνουν με τις διαφορές στην αυστηρότητα των προδιαγραφών τους και με τη μορφή εξόδου (VSB & DSB). Θυμίζουμε ότι οι διαμορφωτές DSB καταλαμβάνουν στο φάσμα χώρο δύο καναλιών, οπότε πρέπει να ρυθμιστούν κανάλι παρά κανάλι, ενώ οι διαμορφωτές VSB καταλαμβάνουν στο φάσμα χώρο ενός καναλιού και φυσικά τοποθετούνται σε συνεχόμενα κανάλια.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι ανάλογα με το είδος, το μέγεθος, αλλά και την κατηγορία του ξενοδοχείου, θα πρέπει να προτείνουμε:

  1. Την 1η λύση με τα πακέτα IKUTER που περιλαμβάνουν το THF-011 αν πρόκειται για ξενοδοχείο με 4 ή 5 αστέρια ανεξάρτητα από μέγεθος. Την ίδια λύση θα πρέπει να προτείνουμε αν πρόκειται για ξενοδοχείο πόλης, IKUTER ανεξάρτητα από αστέρια, όπως επίσης αν πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα μεγαλύτερη από 50 δωμάτια ή αν εκτείνεται σε περισσότερα από ένα κτήρια με μπαγκαλόους κλπ ανεξάρτητα από μέγεθος, θέση & αστέρια. Ίσως είναι περιττό, αλλά θα το τονίσουμε: Θα είναι αδιανόητο να απευθυνθούμε σε ξενοδοχείο που έχει ήδη εξοπλισμό IKUSI με μονάδες ClassA (SRF, SRC, MCP, Savanna κλπ), προτείνοντας κάτι άλλο πέρα από το THF-011. Είναι η μονάδα που θα ταιριάξει με το υπόλοιπο HeadEnd, θα μπει στις ίδιες βάσεις ή το ίδιο rack 19” και θα δώσει σήματα απόλυτα συμβατά & συνεργάσιμα με τις άλλες ClassA μονάδες.

  2. Την 2η λύση με τα πακέτα IKUMOD-M που περιλαμβάνουν το διαμορφωτή MCP-801 αν πρόκειται για μικρό ξενοδοχείο διακοπών με 2 ή 3 αστέρια σε ένα κτήριο.

  3. Την 3η λύση με τα πακέτα IKUMOD-S που περιλαμβάνουν το διαμορφωτή SZB-400 αν πρόκειται για ενοικιαζόμενα δωμάτια ή για πολύ μικρό ξενοδοχείο διακοπών με 1 ή 2 αστέρια σε ένα κτήριο.

  4. Την 4η λύση με δέκτες και οικιακούς διαμορφωτές MAW-200 δεν θα έπρεπε να την περιλαμβάνουμε εδώ, μια που δεν είναι λύση κατάλληλη για επαγγελματικούς χώρους. Την αναφέρουμε απλά γιατί λόγω κρίσης και ανύπαρκτου προϋπολογισμού θα την επιλέξουν κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, επειδή την επόμενη μέρα του switch off οι τηλεοράσεις τους θα δείχνουν χιόνια και θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι.

Για περισσότερες πληροφορίες, τιμές και αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά :
Smarteck Electronics - 210 5771577


   
Υπηρεσίες και προϊόντα

εγκαταστάσεις συναγερμών | εγκατάσταση καμερών | εγκαταστάσεις ip καμερών | εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου | εγκατάσταση θυροτηλεόρασης | κάμερες | συναγερμοί | τηλεφωνικά κέντρα | θυροτηλεοράσεις | ψηφιακό καταγραφικό - DVR | DVR | δορυφορικά κεραίες | σύστημα συναγερμού | ασύρματος συναγερμός | κάμερες επιτήρησης | συστήματα ασφάλειας | συναγερμός σπιτιού | ip kameres | τηλεφωνικό κέντρο | θυροτηλεόραση Πολυκατοικίας | Ασύρματο Τηλεφωνικό κέντρο | καμερες ασφαλειας ip axis