Προσφορές
πινακας τροφοδοσιας συναγερμων
Τροφοδοτικά αδιάλειπτης λειτουργίας (UPS) Τροφοδοτικά switching mode
Κατηγορίες Προϊόντων
Ενδιαφέροντα άρθρα
Εφαρμογές των ανιχνευτών
Οι φωτοηλεκτρικοί ανιχνευτές ή δέσμες, όπως είναι η ευρεία ονομασία τους στην ελληνική αγορά, αποτελούν όπως προαναφέρθηκε ίσως την πλέον διαδεδομένη πρόταση στην περιμετρική προστασία των χώρων. Άλλωστε η αρχή λειτουργίας τους και o σχεδιασμός τους, τους καθιστά εξ ορισμού ιδανικούς για παρόμοιες εφαρμογές. Αποτελούν λοιπόν την πρώτη επιλογή για την επιτήρηση εγκαταστάσεων όπως στρατόπεδα, αεροδρόμια, εργοστάσια, μεγάλες αποθήκες εμπορευμάτων, εργαστήρια υψηλής διαβάθμισης.
Η σωστή χρήση των ανιχνευτών μπορεί να γλιτώσει από μεγάλους κινδύνους τόσο τις εγκαταστάσεις όσο και το προσωπικό. Ο λόγος είναι ότι τα εξωτερικά radar αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας και μπορούν να αποτρέψουν την είσοδο στα κτίσματα του χώρου, οπότε αποφεύγεται η επαφή του προσωπικού με τους εισβολείς, επαφή που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων. Εάν καλύπτεται η περίμετρος με τη χρήση δεσμών, τότε ο συναγερμός θα δώσει την ανάλογη ένδειξη πριν καν πλησιάσουν οι εισβολείς στα κτίρια, με αποτέλεσμα είτε εκείνοι να φοβηθούν και να τραπούν σε φυγή είτε το προσωπικό επιφυλακής που μπορεί να βρίσκεται μέσα στο κτίριο ή σε κάποιο άλλο σημείο, να έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Σε αντίθετη περίπτωση οι εισβολείς θα διένυαν όλο τον εξωτερικό χώρο, θα έμπαιναν μέσα στο κτίριο και τότε θα ενεργοποιούνταν ο συναγερμός. Όμως σε αυτήν την περίπτωση η επαφή θα ήταν αναπόφευκτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οπότε η χρήση φωτοηλεκτρικών ανιχνευτών δέσμης διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την επιθυμητή περιμετρική προστασία του χώρου και εμποδίζει τους εισβολείς να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Ειδικά η χρήση τους είναι απαραίτητη σε χώρους όπως οι απομακρυσμένες αποθήκες, που δεν έχουν προσωπικό φύλαξης καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Σε μια τέτοια περίπτωση, έστω ότι έμπαινε κάποιος διαρρήκτης και δεν υπήρχαν τοποθετημένες περιμετρικά δέσμες, τότε θα είχε την άνεση να μπει μέσα στον εσωτερικό χώρο και στην καλύτερη περίπτωση θα προλάβαινε να προβεί σε αρπαγή ή σε καταστροφή των αντικειμένων που βρίσκονται μέσα, ενώ στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να υπήρχε επαφή με ενδεχόμενο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των εμπλεκόμενων προσώπων.
Τεχνολογία
Οι ανιχνευτές δέσμης ή φωτοηλεκτρικοί ανιχνευτές ανήκουν στην κατηγορία των ενεργών υπέρυθρων ανιχνευτών (Active Infrared Beams), σε αντίθεση με τους γνωστούς μας PIR (Passive Infrared) που κατατάσσονται στους παθητικούς υπέρυθρους ανιχνευτές. Η βασική αρχή λειτουργίας τους είναι ίδια, ανεξαρτήτως του κατασκευαστή. Κάθε συσκευή αποτελείται από δύο συσκευές, έναν πομπό (transmitter) και ένα δέκτη (receiver). Oι πομποί εκπέμπουν δέσμες υπέρυθρου φωτός, που δεν είναι διακριτές στο ανθρώπινο μάτι. Αυτές οι δέσμες συλλέγονται από τους δέκτες, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα αόρατο νήμα το οποίο περιφράσσει τον επιτηρούμενο χώρο. Η εμβέλεια της δέσμης μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 300 μέτρα - υπάρχουν φυσικά διαφοροποιήσεις ανάλογα με τους κατασκευαστές και τα διάφορα μοντέλα - ενώ το ύψος ανίχνευσης εξαρτάται και από το πόσες μονάδες θα εγκατασταθούν. Οι δέκτες και οι πομποί τοποθετούνται σε ειδικούς στύλους και όλη η εικόνα προσομοιάζει έναν πραγματικό φράκτη, με τους περιοδικά τοποθετημένους στύλους και τις αόρατες δέσμες να προσομοιάζουν συρματόσκοινα που εκτείνονται από τον ένα στύλο μέχρι τον άλλο. Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι απλός, καθώς οι ακτίνες εκπέμπονται από το στύλο που είναι τοποθετημένοι οι πομποί και καταλήγουν στο στύλο των δεκτών. Κάθε προσπάθεια παραβίασης που θα οδηγήσει σε διακοπή της συνέχειας των δεσμών, αποτελεί λόγο για την ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού και την ειδοποίηση των υπεύθυνων ασφαλείας.
Τα συστήματα που διατίθενται στην αγορά ξεκινούν από δύο δέσμες, οι οποίες μπορούν να καλύπτουν ένα ύψος της τάξης περίπου των 52 εκατοστών και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 8 δέσμες ώστε να καλύπτουν ένα ύψος των 2 μέτρων. Το πλεονέκτημα των περισσότερων από μία δέσμη - εκτός του προφανούς ότι μπορούν να καλύψουν μεγαλύτερο ύψος - είναι επίσης ότι μειώνουν το βαθμό εμφάνισης λανθασμένων συναγερμών, καθώς για να δοθεί η αντίστοιχη ένδειξη θα πρέπει να διακοπούν όλες οι δέσμες ταυτόχρονα. Πολύ μεγάλη συνεισφορά στη μείωση της εμφάνισης των λανθασμένων συναγερμών έχει και η μεγαλύτερη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Τα συστήματα ενσωματώνουν ειδικούς επεξεργαστές και ψηφιακά συστήματα ελέγχου, που επιτρέπουν την καλύτερη επεξεργασία των σημάτων που λαμβάνουν αλλά και τη ρύθμιση των διάφορων παραμέτρων ευαισθησίας, ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες που επικρατούν τη δεδομένη χρονική στιγμή.
 
 
   HomeΣυναγερμοί Εξωτερικοί ανιχνευτές Εξωτερικοί ανιχνευτές PARADOX NVX80

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ PARADOX NVX80

Εξωτερική ασφάλεια χώρου με
ανιχνευτές.

Εξωτερικός ανιχνευτής NVX80.


NVX80 Ψηφιακός ανιχνευτής με τεχνολογία Anti-Mask και SeeTrue™
για εσωτερική και εξωτερική χρήση.


ad

Πρωτοφανής ακρίβεια ανίχνευσης

Συγκεκριμένα ο NVX80, στηριζόμενος στην τεχνολογία SeeTrue™, που είναι πατέντα της Paradox, είναι σε θέση να διαχειριστεί τα οκτώ διαφορετικά αισθητήρια που διαθέτει. Χρησιμοποιεί τέσσερις υπέρυθρους ανιχνευτές και δύο μικροκυματικά κανάλια για την εμπρόσθια σάρωση του χώρου και δύο υπέρυθρους ανιχνευτές για την κατακόρυφη ζώνη.

Οι έξι υπέρυθροι ανιχνευτές είναι στην πραγματικότητα τρεις τετραπλοί συμμετρικά διαπλεγμένοι ανιχνευτές, των οποίων η πληροφορία συγκρίνεται με την πληροφορία που δίνει ο συμμετρικός του. Από τις κυματομορφές συλλέγονται μόνο οι απόλυτα συμμετρικές και φιλτράρονται στον επεξεργαστή από μια τράπεζα κυματομορφών για να γίνει η επιβεβαίωση του παλμού διέγερσης.

Πρωτοφανής ακρίβεια ανίχνευσης
Το NVX80 συνδυάζει τις μοναδικές τεχνολογίες της Paradox και παρέχει την απόλυτα αξιόπιστη ανίχνευση χωρίς ψευδείς συναγερμούς: Τεχνολογία SeeTrue™ Αυτή η μοναδική τεχνολογία της Paradox μας παρέχει τη δυνατότηα απόλυτης ανίχνευσης. Χρησιμοποιώντας διπλή τεχνολογία, υπέρυθρων & μικροκυματικών ανιχνευτών, μπορεί να ανιχνεύσει θερμομονωμένες κινήσεις που δεν αντιλαμβάνονται οι άλλοι απλοί ανιχνευτές. 2 επίπεδα ενισχυμένης ασφάλειας εμβέλειας 12 μέτρων.

paradox εξωτερικος ανιχνευτης nvx80

Ασφαλής Λειτουργία:
Παρέχει μέγιστη ευαισθησία ανίχνευσης χωρίς να χάνει την την αξιοπιστία του.
- Απόλυτη Λειτουργία: Καθιστά αδύνατο να μην ανιχνευθεί οποιαδήποτε κίνηση στην προστατευμένη περιοχή.

Αποτελέσματα:
- Αυξημένη ευαισθησία ανίχνευσης και αξιοπιστίας (ακόμα και σε περιβάλλοντα υψηλής θερμοκρασίας). - Χωρίς ψευδείς συναγερμού

Ενεργά IR & Μικροκύματα για την λειτουργία Anti-Mask
Η τεχνολογία anti-mask της Paradox μας δίνει την καλύτερη λύση στην αγορά για ανιχνευτή με υψηλή ευαισθησία, μέγιστη αξιοπιστία και ακρίβεια.

Tο NVX80 αναγνωρίζει:
- Αντικείμενα που τοποθετούνται πολύ κοντά ή επάνω στο φακό του (διαφανή βερνίκια, κολλητικές ταινίες, φύλλο αλουμινίου κ.λ.π.).
- Έλεγχος καθαρότητας του φακού από σκόνη ή βρωμιά.
- Κινήσεις σε μικρή απόσταση γύρω από τον ανιχνευτή.
Ανέξαρτητος ανιχνευτής κάθετης δέσμης Το NVX80 μας παρέχει μία ολοκληρωμένη ανίχνευση κάθετης δέσμης (creep zone), αφού διαθέτει ειδικό αισθητήρα και κύκλωμα.

Αποτελέσματα:
- Υψηλή ευαισθησία και αξιόπιστη προστασιά της μεγάλης κάθετης δέσμης (0.1m-2.5m).
- Παρέχει ανεξάρτητο ανιχνευτή για την κάθετη δέσμη για να ασφαλίσει την περιοχή κάτω από τον ανιχνευτή.

Απόρριψη συναγερμού από ζώα (Pet Immunity™)
Το NVX80 διαθέτει λειτουργία για μη ανίχνευση ζώων με 2 τρόπους:
Διακρίνοντας το μεγεθός και φιλτράροντας αντικείμενα που είναι κάτω από 80cm. ή για ζώα που είναι κάτω από 20kg.

Αποτέλεσμα:
Διατηρείται υψηλό επίπεδο ανίχνευσης εάν ζώα (έως 20kg.) περιφέρονται ελεύθερα στην περιοχη ανίχνευσης, χωρίς να υπάρχουν ψευδείς συναγερμοί.
Εύκολος τρόπος ρύθμισης Χωρίς εγχειρίδιο. Χωρίς jumpers. Χωρίς μικροδιακόπτες.
Διαθέτει έγχρωμη οθόνη για το μενού και 4 πλήκτρα για την περιήγηση σε αυτό.
Με τον έξυπνο οδηγό προγραμματισμού μπορείτε να ρυθμίσετε και να δοκιμάσετε την συσκευή.
Τα ξεχωριστά διαγνωστικά για τους υπέρυθρους ανιχνευτές, το anti-mask και το SeeTrue™ μας επιτρέπουν μία απλή και γρήγορη εγκατάσταση με ακρίβεια.
Δεν απαιτούνται jumpers διακόπτες ή σύνθετες καλωδιώσεις.

Αποτελέσματα:
- Απλή απεικόνιση της κατάσταση του ανιχνευτή και άμεσος εντοπισμός πιθανού προβλήματος.
- Ρύθμιση ανιχνευτή, δοκιμή και επαναρύθμιση χωρίς να ανοίγουμε την συσκευή.
- Εξελιγμένος ανιχνευτής για εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.
Πιστοποιημένο κατά EN 50131 Grade 3, περιβαλλοντική κλάση IV (Εξωτερικού χώρου).


[Διαφημιστικό Έντυπο]
ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ ΜΕ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΣΕΙΡΗΝΑ

Ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικού συναγερμού σε συνδυασμό με τα OYTLOOK

Ασφαλίστε τα παράθυρά σας, τις μπαλκονόπορτες, τις πλευρές του κτιρίου που θέλετε να προστατέψετε και κοιμηθείτε ήσυχα


Αξιόπιστο, απλό , επεκτάσιμο και οικονομικό το νέο σύστημα συναγερμού που καλύπτει τις ανάγκες μιας εξωτερικής περιμετρικής προστασίας.
Πίνακας τροφοδοσίας με μπαταρία για αδιάλειπτη παροχή τάσης, τηλεχειρισμός για τον οπλισμό και αφοπλισμό του συστήματος, εξωτερικά ραντάρ OUTLOOK ή CURTAIN (κουρτίνας) για την ανίχνευση των ύποπτων κινήσεων και σειρήνα με ρύθμιση χρόνου για να μας ειδοποιήσει.

Παρουσίαση του συστήματος ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΗΠΟΥ

OUTLOOK ΕΚΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΧΩΡΟΥ

 

OUTLOOK - ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ

Το απόλυτο εξωτερικό ραντάρ
Διπλό εξωτερικό PIR και μικροκυματικό

Παρουσίαση του ανιχνευτή Περισσότερα


  • 2 Πυροηλεκτρικοί ανιχνευτές
  • 1 Μικροκυματικός ανιχνευτής
  • Ρυθμιζόμενη προστασία antimasking
  • Αισθητήρας δόνησης και κραδασμών κατά βανδαλισμού
  • Εγκατάσταση σε οποιοδήποτε ύψος
  • Δεν ανιχνεύει ζώα
  • Δεν επηρεάζεται από αέρα, κινούμενα φύλλα δέντρων, νερό από πισίνα και από τον ήλιο
  • Αδιάβροχο και πλήρως προστατευόμενο από τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες
  • Επιλογή επιπέδου ευαισθησίας για τα ζώα
  • Επιλογή απόστασης ανίχνευσης μέσω εκμάθησης με τεστ περπατήματος
Επιστροφή
Υπηρεσίες και προϊόντα

εγκαταστάσεις συναγερμών | εγκατάσταση καμερών | εγκαταστάσεις ip καμερών | εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου | εγκατάσταση θυροτηλεόρασης | κάμερες | συναγερμοί | τηλεφωνικά κέντρα | θυροτηλεοράσεις | ψηφιακό καταγραφικό - DVR | DVR | δορυφορικά κεραίες | σύστημα συναγερμού | ασύρματος συναγερμός | κάμερες επιτήρησης | συστήματα ασφάλειας | συναγερμός σπιτιού | ip kameres | τηλεφωνικό κέντρο | θυροτηλεόραση Πολυκατοικίας | Ασύρματο Τηλεφωνικό κέντρο